Nieuwjaarstoespraak burgemeester Vlissingen 'veerkracht en vasthoudendheid'.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie maandag 9 januari 2017 hield burgemeester Bas van den Tillaar zijn eerste nieuwjaarstoespraak.

De burgemeester dankte het Scheldeloodsenkoor die voor de muzikale omlijsting zorgde. Vervolgens wenste de burgemeester alle aanwezigen en inwoners namens de voltallige Gemeenteraad, het College, de gemeentesecretaris,het directieteam en namens al onze medewerkers, allen een gelukkig en gezond 2017 toe. “Ik hoop dat wij elkaar op heel veel mooie momenten in onze Stad aan Zee het komende jaar mogen begroeten”.

Nieuwjaarsrellen schandalig
Voor de inwoners van onze Bloemenbuurt was het een hele slechte start van het nieuwe jaar. Een groep jongeren heeft een spoor van vernieling door de wijk getrokken. Daarbij zijn eigendommen van mensen verloren gegaan of beschadigd, waren mensen bang in hun eigen huis en zijn hulpverleners belaagd. Schandalig; een ander woord is er niet voor. Ik dank de hulpverleners voor hun inzet. Politie en justitie zetten alles op alles om de daders ter verantwoording te roepen. En uiteraard gebruiken wij alle informatie die ter tafel komt ook om met de wijk in gesprek te blijven en de wijk weer veilig te maken.

Vasthoudendheid en veerkracht
op onze Nieuwjaarsbijeenkomst, moeten we ook de andere kant te benoemen: de veerkracht die de wijk en onze stad laten zien na die slechte nieuwjaarsnacht; Spontane acties van betrokken kennissen en bewoners die er voor zorgen dat een uitgebrande auto weer snel vervangen kan worden. Met binnen hele korte tijd geweldige resultaten.

Andere blijken van grote solidariteit binnen de wijk die gedupeerden mochten ontvangen. Ook dat is de Bloemenbuurt. En ook dat is de veerkracht van Vlissingen. En die Vlissingse ‘V’ van ‘veerkracht’, hebben we ook op andere manieren teruggezien het afgelopen jaar.

In Vlissingse Vasthoudendheid bijvoorbeeld. In 2016 is er veel gebeurd in de stad. Samen met de ondernemers, onderwijsinstellingen, verenigingen, stichtingen en hun vrijwilligers, het gemeentelijk apparaat en vele betrokken burgers is er, ondanks het feit dat de artikel12-status constant vraagt om een ‘hand op de knip’, veel gerealiseerd.

Video

Lees de hele toespraak

Commentaar schrijven

Commentaren: 0