Springtij en harde wind 13 januari 2017

Als gevolg van het hoge water en harde wind waren de coupures vrijdag 13 januari in Vlissingen bij de Kazematten en het Fiets Voetveer gesloten.

Deze maatregelen van het Waterschap Scheldestromen hingen samen met het springtij en de aantrekkende wind vanuit west- en noordwestelijke richting. De periode van springtij loopt nog van zaterdag tot en met zondag, het hoogtepunt zal waarschijnlijk zaterdagmiddag liggen.

De storm die gisteren over Nederland trok, heeft weinig overlast veroorzaakt. Langs de kust liepen alleen kades onder en moesten enkele dijkdoorgangen worden gesloten. Hinder voor het verkeer was er niet. De hoogste waterstand werd bereikt in Nieuwe Statenzijl aan de Dollard: 4,49 meter boven NAP. Inmiddels zakt het water weer overal.     

Commentaar schrijven

Commentaren: 0