Presentatie door kinderboekenschrijfster Anna Woltz

Bekroond jeugdboekenschrijfster Anna Woltz inspireert jongeren om te lezen

Donderdag 2 februari is er in Boekhandel ’t Spui om 16.00 uur een presentatie voor leerkrachten over hoe zij jongeren enthousiast kunnen maken voor lezen. Jeugdboekenschrijfster Anna Woltz is gespecialiseerd in het onderwerp leesbevordering en vertelt erover.

Deelname is gratis. Aansluitend is er een signeersessie voor fans van de schrijfster. Woltz vertelt wat de beste manieren zijn om de jeugd aan te sporen een boek op te pakken. Ze heeft het ook over de campagne Momentje vrij, boek erbij. Dit leesbeleid voor scholen houdt in dat leerlingen vrij lezen tijdens schoolmomenten waarin geen les wordt gegeven.

Aanmelden
Het thema van de presentatie is vooral gericht op leerkrachten en professionals, maar iedereen is welkom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de Bibliotheek (0118-422100 of activiteit@vlissingen.nl). Er is plek voor maximaal 70 personen.

Over Anna Woltz
Anna Woltz schreef op haar 17e haar eerste boek. Inmiddels heeft ze 21 boeken op haar naam staan, waarvan velen zijn bekroond met verschillende prijzen. Zo ontving ze een Gouden Griffel voor het boek ‘Gips’. Naast schrijven bezoekt ze ook scholen en bibliotheken om te vertellen over het verzinnen en schrijven van verhalen en het belang van leesbevordering.

Website - Bibliotheek Vlissingen

Commentaar schrijven

Commentaren: 0