Scheldebluesfestival 2017 8e edite weer een groot succes!

Afgelopen zaterdagavond  (28 januari) vond  de 8e editie van Scheldeblues plaats in het Arsenaaltheater in Vlissingen.

Er was weer een gevarieerd internationaal programma en de bezoekers konden genieten van diverse stijlen. RTV Vlissingen doet hier sinds 2012 als enige media verslag van, en dit jaar weer voor het 6e jaar op rij. De avond werd geopend door de Zeeuwse blues en americana band The Blue Clay. Naast eigen werk van inmiddels drie verschenen cd's speelt de band akoestische blues- en folknummers met invloeden uit bluegrass en tex-mex muziek. De band vierde onlangs nog hun 10 jarig bestaan.

Overige bands
Meena Cryle & The Chris Fillmore Band en Little Roger & The Houserockers leverden hun bijdrage aan deze avond. De muziekstijl van Cryle/Fillmore is breed, maar altijd diep geworteld in de Blues. Dit blijkt ook uit hun eigen songwriting, een belangrijk deel van hun onderscheidende en unieke muzikale identiteit. In 2009 werd Meena ondergebracht bij het beroemde platenlabel Ruf Records.

Afsluiter van de avond was Little Roger & The Houserockers. Eersteklas Chicago blues uit de jaren vijftig, boogie en swingende jumpblues, dat is wat je mag verwachten van deze band. De band (GB/D) is opgericht in 1995. Deze internationale bezetting wordt geleid door frontman Little Roger Wade (bluesharp/zang), zijn charisma en zijn gedreven harpspel zorgen gegarandeerd voor een positief geladen atmosfeer. De sound van Little Roger & The Houserockers lijkt zo uit één of andere bar in Memphis of Chicago te schallen. Vele honderden blues fans kwamen naar het Arsenaaltheater in Vlissingen om de optredens bij te wonen, de organisatoren van het festival keken terug op al weer een succesvolle editie van Scheldeblues in Vlissingen.

Alle afleveringen terugkijken kan via deze link.   

Website Scheldeblues

Commentaar schrijven

Commentaren: 0