Doek gevallen voor Stichting Droom Walcheren

Na ruim 13 jaar is er een einde gekomen aan Stichting Droom - Walcheren, een interview met de oprichter Kris van Wezel door Trivo Marjanovic (RTV Vlissingen).

De laatste dagen zijn er veel berichten in het nieuws gekomen over de problemen en dan met name op het financiële gebied. Volgens kris van Wezel is het een verhaal wat al 2 jaar speelt, “en dan probeer je er alles aan te doen om de Stichting in leven te houden, en daar moet je dan vaak heel creatief voor zijn en als alles al is uitgeprobeerd en uitgewerkt is dan moet je de conclusie trekken het is voorbij het doek gaat vallen en we kappen ermee” aldus sprak de directeur van Stichting Droom Walcheren Kris van Wezel.  

Onkostenpost van 20.000 euro
In de zomer 2013 betrok de Stichting een groter pand de voormalige basisschool t’Vlot, een pand waar veel aan moest gebeuren zowel binnen als buiten. Volgens de gemeente (het vorige college) zou het gebouw tip top in orde zijn, ook de aanwezige installaties. Toen de Stichting eenmaal zijn intrek nam in het gebouw bleek dat de alarminstallatie van enkele duizenden euro’s totaal verrot was, dat de cv ketel en de boiler totaal verrot waren. Totale koste 20.000 euro en deze zaken waren niet opgenomen in de begroting bij de fondsen.

Verborgen gebreken
Ook kwam via de media in het nieuws dat volgens wethouder Albert Vader de Stichting de problemen niet aangekaart zou hebben. Volgens Kris klopt dit voor geen meter, dit is besproken met de ambtenaren en de wethouder en ze er op gewezen dat dit een verborgen gebrek is en dat de gemeente dit moet oplossen. Kris voelt zich dan ook om de tuin geleid met de toezegging dat het gebouw tip top in orde zou zijn.

Slecht voor de wijk
“Het is vooral ook jammer voor de vrijwilligers die hier hun honk hebben gevonden, zonde voor de mensen die hier hulp komen vragen, en die staan nu weer allemaal buiten. En juist in een wijk in de meest zorgelijke wijk van Vlissingen vindt ik dat een aderlating en een gemiste kans”, volgens Kris van Wezel. 

Toekomst bedrijfjes
Volgens wethouder Vader zullen de ruimtes voorlopig worden opengehouden voor de bedrijfjes die in het pand zitten, voor hoe lang is vooralsnog onduidelijk. Wat wel duidelijk en vast staat is dat de stekker voor Stichting Droom er uit is getrokken.

Videoverslag RTV Vlissingen

YouTube video

Commentaar schrijven

Commentaren: 0