Werkzaamheden Sloebrug 20 februari tot 31 maart 2017

De Provincie Zeeland voert vanaf vrijdag 17 februari tot en met zaterdag 1 april 2017 werkzaamheden uit aan de Sloebrug in Vlissingen.

Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Vlissingen: de eigenaar van de brug. In deze periode heeft het wegverkeer beschikking over één in plaats van twee rijstroken in beide richtingen. Voetgangers en fietsers worden in deze periode omgeleid via de Draaibrug Souburg en de Keersluisbrug. Deze wegomleiding staat met borden aangegeven.

Werkzaamheden
De Sloebrug komt voor het onderhoudswerk in de steigers te staan. De oude verflagen van de bovenbouw van de brug worden verwijderd en daarna wordt de bovenbouw opnieuw geconserveerd. ‘In tegenstelling tot eerdere werkzaamheden aan de bruggen over het Kanaal door Walcheren gebeurt dit, terwijl de brug op zijn plaats blijft. Daarvoor is het noodzakelijk om de hele brug in de steigers te zetten en compleet stofvrij in te pakken.’

Scheepvaart
Voor de scheepvaart is de hoogte van de brug om eronderdoor te varen in deze periode beperkt tot vijf meter. Schepen die breder zijn dan 11,4 meter kunnen de brug niet passeren. Tussen 6.00 uur en 18.00 uur is het niet mogelijk voor de scheepvaart om de brug te passeren. Met uitzondering van de zondagen, dan kunnen schepen wel onderdoor de brug varen met de aangegeven beperkte doorvaar afmetingen.

Download
Werkzaamheden Sloebrug.pdf
Adobe Acrobat document 5.1 MB

Commentaar schrijven

Commentaren: 0