Grote opkomst toehoorders adviesraad over Nollebos

In deze aflevering van Politiek Nu de kwestie Nollebos.

De hal van het gemeentehuis was afgelopen donderdagavond 9 maart 2017 goed gevuld, de bezoekers konden de raadsvergadering via een groot scherm live volgen. Eerdere vergaderingen die betrekking hadden op de kwestie behoud van het Nollebos trokken meer dan honderd mensen. De raadzaal van de gemeente Vlissingen is niet ingericht op zo’n groot aantal bezoekers, de gemeente Vlissingen had donderdagmiddag al de nodige maatregelen getroffen, zo sloot de hal in het gemeentehuis al om 15.00 uur om de hal in te richten met het oog op de vele bezoekers die werden verwacht.

Er werden onder meer een groot aantal stoelen (300) gehuurd en werd er een groot scherm geplaatst waar de bezoekers de raadsvergadering (live) konden bekijken. Naar schatting waren er in de centrale hal van het gemeentehuis ongeveer 240 bezoekers die de raadsvergadering via het grote scherm volgde die om 19.30 uur van start ging.

In de raadszaal waren een tiental toehoorders aanwezig, waaronder ook een aantal insprekers. Deze kregen elk 5 minuten tijd om hun betoog te doen, de gemoederen liepen een aantal keren hoog op, en raadsvoorzitter Pim Kraan greep geregeld in om de inspreker (s) tot de orde te roepen. Het was een veelbewogen avond en de gemeente neemt pas over enkele maanden een besluit over deze kwestie.

Documenten over de kwestie Nollebos leest u hier.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0