Kinderkunstweek in muZEEum

Van 22 maart t/m 2 april is het Kinderkunstweek. Ook het Zeeuws maritiem muZEEum neemt daar aan deel; met een rondleiding, twee workshops en een podium om selfies te maken. Het thema dit jaar is: Kijk, zo zijn wij.

Het Zeeuws maritiem muZEEum verzorgt een rondleiding in de Pronkzaal langs de portrettengalerij van de steenrijke familie Lampsins. In die schilderijen zijn geheime boodschappen verstopt, waar de gids alles over kan vertellen. Voor de gelegenheid hebben we daar twee moderne kinderportretten bij gezet van Agnes den Hartogh en de twee werken waarvoor de kinderen kunnen sparen deze week, gemaakt door Janpeter Muilwijk. Wat zijn de verschillen? Wat vind je het mooist? En hoe zou je nu zelf het liefst worden afgebeeld?

In de Pronkzaal hebben we een plek gemaakt waar je als een van de mensen op de schilderijen op de foto kunt. Je maakt een selfie, of iemand anders maakt een foto van jou. Kinderen mogen op vertoon van hun Kinderkunstbon buiten schooltijd gratis naar binnen. De volwassene die bij hen is, mag voor half geld mee (één per kind).

Twee workshops
Beeldend kunstenaar/illustrator/docent Agnes den Hartogh maakte op vele plaatsen in de wereld kunst met kinderen. Zij verzorgt in de kinderkunstweek twee workshops voor scholieren in het muZEEum: Hoe tover je een portret? Met de toverrol! Een spannende workshop experimentele druktechnieken. En de workshop Schilderen doe je zonder kwast; een leerzame workshop over andere technieken, omdat echte kunstenaars het altijd anders doen…

De Kinderkunstweek (KKW) is een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Kinderkunstweek waar alle scholen voor basis- en speciaal onderwijs in Zeeland aan kunnen meedoen. Dit jaar nemen voor het eerst ook scholen buiten Zeeland deel.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0