Sloop voormalige koopcentrum Groenendijk

Sturm en Dekker BV is gestart met de sloop van het voormalige koopcentrum Groenendijk aan de Hermesweg in Vlissingen.

Lidl Nederland heeft het complete winkelcentrum (in totaal 3500 vierkante meter) aan de Hermesweg onlangs gekocht. In het voormalige koopcentrum waren jaren lang gevestigd; Mikro Electro, Leenbakker, een Lunchroom, Zeevishandel Cash & Carry en Scapino. In de loop der jaren trokken steeds meer bedrijven weg uit het koopcentrum en lag het koopcentrum er verlaten bij.

Bouw van een duurzaam filiaal
De prijsvechter laat het hele winkelcentrum slopen om ruimte te maken voor nieuwbouw. In het voormalige koopcentrum Groenendijk was sprake van veel leegstand. ‘In totaal 3500 vierkante meter. Daarom wordt het winkelcentrum kleiner. We gaan het huidige slopen en zetten er een nieuwe, compactere voor terug. Discounter Lidl investeert in duurzaamheid van de filialen, zo krijgt het filiaal in Vlissingen energie zuinige LED verlichting, verlichting die aan gaat bij beweging en automatisch uitschakelt, verder is het filiaal gasloos. Naar verwachting zal het nieuwe filiaal in 2017 open gaan.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0