Autisme by the Sea zorgt voor meer begrip

Vanwege de landelijke autismeweek Jong & AUT houden wij van zaterdag 1 tot en donderdag 6 april ‘Autisme by the Sea’ in Vlissingen”, vertelt voorzitter Conny van der Wijst van de Nederlandse Vereniging voor Autisme,  regio Zeeland (NVA).


Van der Wijst: “Wij hebben onze eigen invulling. Zeeland heeft strand en zee en daardoor kunnen wij ons onderscheiden.

Dat betekent dat er verschillende pop-up informatiepunten langs de Zeeuwse kust komen. Plekken herkenbaar aan onder andere een strandstoel, parasol en strandbal. Daar informeren wij de mensen telkens een uur over autisme.”

Tijdens de opening 1 april  staat de eerst pop-up vanaf 9.30 uur bij het Vlissingse stadhuis.  Het thema van deze pop-up is ‘in gesprek.’ Er is gelegenheid om vragen te stellen of iets te delen over autisme met de ervaringsdeskundigen Conny, Esther en Roy. Om 10.30 uur doet de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar de officiële opening bij Het Station, waar eveneens een pop-up is. De hele dag zijn er pop-ups, zoals vanaf 11.00 uur ‘Eigen regie’ (regiemap) en demonstratie Brainbloks door Rita Voorberg, cliëntondersteuner Maatschappelijk Werk Walcheren. “In de regiemap staat hoe je met autisme je eigen regie kan laten zien. Hoe die zichzelf het beste in het leven kan zetten”, verduidelijkt Van der Wijst. 

Dit gebeurt in Grand-café Stefano’s aan de Boulevard Bankert 756. Ook een aanrader is vanaf 15.30 uur ‘Zo doe ik het.’ Over zelfstandig wonen via de WLZ wet langdurige zorg. Ervaringsdeskundige Gabrielle Muste is te gast in de achtertuin van Bryan, aan de Adriaen van de Vennestraat 13 in Vlissingen. Toegang achterom en er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij de nabij gelegen Campus. Ook diverse gespreksgroepen krijgen die dag aandacht. Zo is er een oudergespreksgroep. Ouders van een kind met autisme kunnen langs komen om te zien of deze groep iets voor hen is. Verder is er informatie over gespreksgroepen voor lotgenoten en partners.

Voor meer informatie: voorzitterzeeland@nvaregio.nl of via: http://www.autisme.nl/

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0