Bewoners WVO Zorg genieten van fietslabyrint

Het is een vroege dinsdagochtend. Mevrouw T. Stada fietst door de bollenstreek en geniet van de kleurrijke narcissen, tulpen en  hyacinten. In werkelijkheid fietst Stada voor haar nodige beweging op de bewegingstrainer in een gemeenschappelijke ruimte van woning 25 , afdeling somatiek van WVO Zorg, aan de Vlissingse Koudekerkseweg.

Dankzij een gulle gift van Stichting Godshuizen geniet ze samen met medebewoners sinds deze week van diverse routes van het fietslabyrint op een groot televisiescherm. Stada: “Ik vind de fietslabyrint heel leuk. Vooral die van de bollenstreek. Ik heb ook al door Vlaardingen gefietst. Mijn voormalige woonplaats. Ik fietste zelfs langs mijn woonhuis van vroeger.” “Ik vind het een leuke aanvulling op mijn dagelijkse fietstocht aan het begin van de dag”, voegt ze eraan toe.

Levensecht
Terwijl ze fiets komen er verschillende medewerkers langs die enthousiast reageren. Een medebewoonster vertelt dat ze tijdens het fietsen merkt dat het levensecht is. Zo is ze verrast door een meisje dat plotseling in haar fietsroute gaat lopen.

Aanvraag
“Afgelopen november is er bij de Godshuizen door mij een aanvraag gedaan voor een fietslabyrint”, aldus Ellen van Iwaarden, teamleider van onder andere de afdeling somatiek van WVO Zorg. Ze vervolgt: “Fietslabyrint is een beeldscherm dat voor een home- of bewegingstrainer geplaatst wordt en veel wordt toegepast in de revalidatie en ouderenzorg. Op dit beeldscherm kan via een duidelijk menu een keuze worden gemaakt uit één van de vele beschikbare fietsroutes door steden in Nederland en het buitenland.”

Routes
Van Iwaarden: “Wij hebben een keuze van 18 routes gemaakt voor onder andere Middelburg, Vlissingen, Rome, Amsterdam , Dordrecht en  Utrecht. Door te beginnen met fietsen start de route en kan de fietser de stad verkennen door verschillende steegjes en straten, waarbij op knooppunten links of rechts kan worden afgeslagen.”

Verkennen
“Ook is er een aanbod van rustige fietsroutes zonder keuzes over bijvoorbeeld de bollenstreek. Voor wie niet meer buiten kan fietsen, is Fietslabyrint een mogelijkheid om de buitenwereld te blijven verkennen. Begin februari kregen wij te horen dat het bedrag was goedgekeurd.” En inmiddels is het dus geïnstalleerd en in gebruik genomen.

Website - WVO Zorg

Fietslabyrint introductie video

Commentaar schrijven

Commentaren: 0