Crowdfunding actie documentaire "Verlies kun je niet betalen" succesvol.

De crowdfunding actie voor de documentaire "Verlies kun je niet betalen" is succesvol verlopen, het streefbedrag van € 20.000, euro is gehaald en de documentaire komt er dan ook.

Er wordt gewerkt aan een documentaire over de 83-jarige Adrie Trimpe uit Vlissingen, waarschijnlijk de oudste groenteboer van Nederland. Initiatiefnemer van de film is freelance journalist Helge Prinsen. Ze werkt samen met John Albert Jansen (Oogland Filmproducties), producent en regisseur van vele documentaires. Zijn laatste film ‘Verloop van Jaren. Dichter bij Remco Campert’ ging afgelopen november in première bij het International Documentary Film Festival in Amsterdam. De opnames van de Vlissingse documentaire, met als titel 'Verlies kun je niet betalen', zijn in volle gang. Het streven is de film in de loop van volgend jaar uit te brengen.

Crowdfundingactie
Om de financiering rond te krijgen was onlangs een crowdfundingsactie gestart, en het streefbedrag van 20.000 euro is inmiddels gehaald.

Oudste zelfstandige groenteman NL
De groentezaak van Adrie en Francien Trimpe in de oude binnenstad van Vlissingen bestaat 85 jaar. Adrie is de langst zelfstandige groenteboer van Nederland en waarschijnlijk ook de oudste. Hij begon op zijn veertiende jaar in de groentewinkel die toen nog van zijn vader was. In 1957 trouwde hij met Francien en nam hij de zaak over. Zowel Adrie als Francien zijn inmiddels zeer slecht ter been. Zij loopt met een rollator, hij weigert dat vooralsnog. Adrie werkt 14 tot 16 uur per dag. Zestig jaar geleden zijn ze voor de eerste en laatste keer op vakantie geweest. Daarna is het er nooit meer van gekomen. Van kinderen krijgen ook niet. Hard werken is hun credo. Zelfs na twee overvallen in de winkel willen ze doorgaan, terwijl ze het lichamelijk eigenlijk niet meer kunnen.

Verhaal moet verteld worden
Het verhaal van Adrie en Francien moet verteld worden nu het nog kan. Een verhaal uit andere tijden. Een verhaal over hard werken. Een verhaal van wonderlijke schoonheid en verstilling. Een verhaal van tegenstellingen. Een verhaal met humor. Een verhaal dat zich afspeelt aan de monding van de Westerschelde. Een verhaal over levens die los gezongen zijn van de moderne tijd. Een universeel verhaal.

Bekijk hier de teaser alvast.

Videobeelden

Website Cinecrowd

Commentaar schrijven

Commentaren: 0