Naamsvermelding vestingswerk Oostbeer

Afgelopen zaterdag rond 12.00 uur werden de stalen letters op de buitenmuur van het vestingswerk, de Oostbeer aan de Commandoweg onthuld door burgemeester Van den Tillaar en gedeputeerde B. de Reu.

Vlissingen is weer een monument rijker. De Oostbeer was lang een verborgen schat, maar dat is verleden tijd! Je kan er natuurlijk langsfietsen, opklimmen (veel Vlissingers speelden hier vroeger) en de buitenkant bekijken, maar eigenlijk wisten maar weinig mensen hoe het er van binnen uit zag. In november 2016 was de restauratie van de Oostbeer afgerond, alleen de naamsvermelding ontbrak nog.

Crowdfundingsactie
In 2016 is een crowdfundingsactie opgestart om € 4000,- op te halen voor het woord Oostbeer in stalen letters op de buitenmuur. Via www.voorjebuurt.nl kon iedereen die de Oostbeer een warm hart toe droeg meedoen en de Oostbeer steunen. Dat is goed gelukt! Er is zelfs € 5995,- opgehaald. De campagne liep in december 2016 af. Met het overige geld zijn er verwijzingsborden aangebracht in de omgeving zodat iedereen de Oostbeer weet te vinden, en ook is er ter plaatste aan de achterzijde van de Oostbeer een granieten tafel met een (zitje) aangebracht.

Wat is de Oostbeer?
De Oostbeer was lang een verborgen schat, maar dat is verleden tijd! Je kan er natuurlijk langsfietsen, opklimmen (veel Vlissingers speelden hier vroeger) en de buitenkant bekijken, maar eigenlijk wisten maar weinig mensen hoe het er van binnen uit zag. De Oostbeer aan de Commandoweg in Vlissingen is één van de laatst overgebleven verdedigingswerken uit de Franse Tijd (1810). Vanuit de ondergrondse gangen, waar je een deel van kunt bezoeken, werd vroeger de stad verdedigd. In de -nog steeds aanwezige- schietgaten werd de vijand beschoten.

Kijkje in de Oostbeer
Wilt u een bezoek brengen aan de Oostbeer? Dat kan via Stadswandelingen Vlissingen; 3 keer per week kunt u met een stadswandeling mee onder leiding van een gids. De tijden zijn als volgt:

Dinsdag van 10.30-12.00 uur of van 14.00-15.30 uur
Donderdag van 10.30-12.00 uur of van 14.00-15.30 uur
Zaterdag van 10.30-12.00 uur of van 14.00-15.30 uur

Vertrekpunt: Oude Markt bij koffiecorner 'Touwe Martje'/ Knuijt Mannenmode. Voor meer informatie en of reserveren: info@stadswandelingvlissingen.nl of (06) 51 21 42 69

Video

Meer informatie over de Oostbeer lees je via deze website

Reactie schrijven

Commentaren: 0