Eerste kunstrouteboekje Vlissingen

Op zaterdag 29 april om 15.30 uur wordt het eerste kunstrouteboekje van Vlissingen gepresenteerd in de Pakhuizen van het Zeeuws maritiem muZEEum.

De route loopt langs het groot aantal kunstwerken dat de stad aan zee rijk is. Het boekje zal te koop zijn in het muZEEum voor twee euro.

In 2008 en 2010 behoorde Vlissingen bij de top 3 van Nederlandse kunststeden met het meest gevarieerde aanbod van hedendaagse waaronder kunst in de openbare ruimte. Helaas werd het daarna stil.

Twee jaar geleden zijn Hein Naerebout (illustrator), Jan Jacobs (algemeen regelaar), Leon Riekwel (beeldend vormgever) en Frans van der Geest (organisator) bijeengekomen met het doel om Vlissingen weer op te nemen in het exclusieve gezelschap van Nederlandse kunststeden. De initiatiefnemers hebben het besluit genomen om Vlissingen als kunststad weer op de kaart te zetten met de uitgifte van een zeer goed leesbaar boekje dat de lezer al wandelend langs de vele Vlissingse kunstwerken leidt. 

Verrassend beeld
Het concept is heel makkelijk. Er worden dit jaar 35.000 flyers over Walcheren en de Bevelanden verspreid. Hierin wordt de lezer verleid om het kunstrouteboekje voor slechts twee euro bij het muZEEum aan de Nieuwendijk te Vlissingen op te halen. De route start bij het muZEEum. De wandelaar wordt door Vlissingen geleid om te genieten van de zeer gevarieerde kunst en andere bezienswaardigheden die de stad rijk is. Het boekje geeft een route aan door middel van foto’s en beschrijft de wereld achter de kunstwerken. Zo krijgt de wandelaar een verrassend beeld van de (vooral) hedendaagse kunst die Vlissingen zo graag tentoonspreidt.

Het kunstrouteboekje is voor zowel de Vlissingers zelf als voor de bezoekers van de stad interessant. De bezoekers hebben zo naast de attracties van zon, zee, strand, oude stad en het muZEEum nog een andere reden om naar Vlissingen te komen. De Vlissingers zullen verbaasd staan over de vele kunstwerken die overal in de stad te zien zijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0