Uitreiking eerste exemplaar kunstrouteboekje aan Peter van Druenen

Zaterdagmiddag 29 april werd om 15.45 uur het eerste exemplaar van het kunstrouteboekje van Vlissingen gepresenteerd en uitgereikt aan Peter van Druenen in de Pakhuizen van het Zeeuws maritiem muZEEum.

Twee jaar geleden zijn Hein Naerebout (illustrator), Jan Jacobs (algemeen regelaar), Leon Riekwel (beeldend vormgever) en Frans van der Geest (organisator) bijeengekomen met het doel om Vlissingen weer op te nemen in het exclusieve gezelschap van Nederlandse kunststeden. De initiatiefnemers hebben het besluit genomen om Vlissingen als kunststad weer op de kaart te zetten met de uitgifte van een zeer goed leesbaar boekje dat de lezer al wandelend langs de vele Vlissingse kunstwerken leidt.

Top 3 Nederlandse kunststeden
In 2008 en 2010 behoorde Vlissingen bij de top 3 van Nederlandse kunststeden met het meest gevarieerde aanbod van hedendaagse waaronder kunst in de openbare ruimte.

Verrassend beeld
Het concept is heel makkelijk. Er worden dit jaar 35.000 flyers over Walcheren en de Bevelanden verspreid. Hierin wordt de lezer verleid om het kunstrouteboekje voor slechts twee euro bij het muZEEum aan de Nieuwendijk te Vlissingen op te halen. De route start bij het muZEEum. De wandelaar wordt door Vlissingen geleid om te genieten van de zeer gevarieerde kunst en andere bezienswaardigheden die de stad rijk is. Het boekje geeft een route aan door middel van foto’s en beschrijft de wereld achter de kunstwerken. Zo krijgt de wandelaar een verrassend beeld van de (vooral) hedendaagse kunst die Vlissingen zo graag tentoonspreidt. De route neemt ruim een halve dag in beslag, ook is het mogelijk om een deel van de route te lopen alleen de binnenstad! 

Het kunstrouteboekje is te koop via het maritieme MuZEEum in Vlissingen voor twee euro. Het boekje geeft een volledig overzicht van de plaatsen waar de kunst en andere bezienswaardigheden in Vlissingen te zien zijn.

Samenvatting van de uitreiking eerste exemplaar van het boekje (video).

Reactie schrijven

Commentaren: 0