Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen weer uitbundig gevierd

Het Bevrijdingsfestival Zeeland is het grootste gratis toegankelijke festival van Zeeland. Op de mooiste locaties in de binnenstad van Vlissingen waren er allerlei activiteiten.

Zeven podia stonden weer klaar voor een reeks aan artiesten en bands. Ondanks de lage temperaturen trok ook dit jaar het festival (de 27e editie) weer vele duizenden bezoekers. Je kon in gesprek met oorlogsveteranen, luisteren naar diverse sprekers of de confrontatie aangaan met vooroordelen. Voor kinderen was er een speciaal programma samengesteld.

Vuur van de Vrijheid
Ook het Vuur van de Vrijheid brandde vrijdagavond op het festival. Dat vuur werd om middernacht ontstoken in Wageningen en daarna is het met fakkels naar Vlissingen gebracht. De lopers kwamen aan het einde van de middag rond 18.00 uur aan in Vlissingen.

Geef vrijheid door!
Vrijheid staat onder druk, ook vandaag de dag. Als gevolg van conflicten in de wereld zijn miljoenen mensen op de vlucht. Ze zoeken in Europa, en dus ook in Nederland, veiligheid en vrijheid. De opvang van zoveel mensen roept soms gevoelens op van onzekerheid en ons voor nieuwe uitdagingen. Aanslagen onderstrepen nog eens hoe belangrijk de waarde en betekenis van vrijheid, democratie en rechtstaat zijn. Daarom vindt Cultuurwerf het belangrijk dat Bevrijdingsfestival Zeeland niet alleen een feestje is, maar ook een plek voor bezinning. Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Geef vrijheid door!

Video

       

Reactie schrijven

Commentaren: 0