Jos Houtzager doorbreekt Geluidsbarrière

Voor het eerst heb ik een nummer gemaakt met alleen mijn zang en pianospel. Met pianospel heb ik al veel kilometers gemaakt maar met mijn stem stukken minder.

Door op 2 koren te gaan (Scherzo en de Cantorij in Middelburg) werk ik aan mijn stem. Ik verstop me niet meer en durf mijn stem te uiten, wetende dat het niet iedereen zijn / haar smaak zal zijn. Eerst was het de bedoeling om een cd te maken met als titel ‘Geluidsbarrière’, de eerste 3 nummers bevatten tal van instrumenten.

Dat kan ik live niet waarmaken dus ik ging terug naar de basis. Met hulp van Peter Provoost van HSB heb ik ‘Blijf Weg’ opgenomen en ik ben dankbaar voor zijn hulp. Nu heb ik ook al een tijdje 1x per 2 weken zangles en zo werk ik echt aan mijn stem. Door zo bezig te zijn bleek wat ik met de titel van de cd bedoelde …achter de piano kan ik me nog verstoppen maar met mijn stem niet. Als ik dat wel doe dan hoor je de onzekerheid. Het mooie van muziek is dat het in beweging blijft en dat je nooit uitgeleerd raakt. Talent en gevoel alleen is niet genoeg, het is ook hard werken en daartoe ben ik bereid. Met het nummer ‘Blijf weg’ blijf ik dicht bij mezelf maar ik verdiep me ook in anderen hoe ze bijvoorbeeld een relatie kunnen ervaren. Eind van de maand / begin volgende maand komt er ook een videoclip bij.

Foto: Jos Houtzager – gemaakt door Arjen Lentevogel

Beluister hier het muziekfragment via SoundCloud

Reactie schrijven

Berichten: 0