Speelgoedbank Zeeland is verhuisd naar Vlissingen

De Speelgoedbank Zeeland is verhuisd van Middelburg naar Vlissingen, en sinds 1 mei 2017 is de winkel nu gevestigd op een absolute toplocatie (Lange Zelke) in de binnenstad van Vlissingen.

In Nederland zijn er helaas veel gezinnen die moeten rondkomen van een minimum uitkering en die te maken hebben met armoede. De Speelgoedbank Zeeland zamelt nieuw en tweedehands speelgoed in en zorgt ervoor dat het terecht komt bij die gezinnen met kinderen die met deze armoede te maken hebben en die dit goed kunnen gebruiken. Winkel Middelburg gesloten. De Speelgoedbank had tot voor kort een winkel in de Geerepassage in Middelburg, maar moest daar weg. De huur van de winkelruimte was door de eigenaar beëindigd. Vanaf het begin was duidelijk dat de huur tijdelijk zou zijn. In Middelburg was in de binnenstad geen geschikte ruimte te huur. Daniël van der Meer van de Speelgoedbank Zeeland is dan ook dolblij met de nieuwe locatie in Vlissingen. Deze zit midden in de binnenstad en de meeste klanten van de Speelgoedbank komen ook uit Vlissingen.

Kwaliteit speelgoed
Al het speelgoed dat binnenkomt wordt gecontroleerd op kwaliteit en volledigheid en eventueel gerepareerd. De top kwaliteit speelgoed wordt verwerkt in speelgoedpakketten, die gezinnen uit de doelgroep via de Speelgoedbank kunnen verkrijgen. De B-kwaliteit speelgoed wordt in een extern project onder de naam 2nd Chance verkocht en met de opbrengst wordt nieuw speelgoed ingekocht voor de kinderen in de doelgroep.

Speelgoedpakket
Mensen die een verwijsbrief hebben van een maatschappelijke organisatie krijgen twee keer per jaar een speelgoedpakket. Bovendien kunnen ze voor de verjaardag van hun kind(eren) een cadeau komen uitzoeken ter waarde van 25 tot 30 euro.

Speelgoedbank Terneuzen
Aan het einde van de maand (mei) opent de Speelgoedbank een nieuwe winkel in het centrum van Terneuzen in de Kersstraat. Zo kunnen ook mensen in Zeeuws Vlaanderen gebruik maken van de Speelgoedbank Zeeland. In heel Zeeland worden per jaar ruim 800 tot 900 speelgoedpakketten uitgedeeld.

Openingstijden
Speelgoedbank Zeeland /Second Chance is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Speelgoed inleveren/aanmelden als vrijwilliger
De Speelgoedbank Zeeland is voortdurend op zoek naar nieuw of tweedehands speelgoed van hoge kwaliteit. Op iedere zolder en iedere kinderkamer is vaak speelgoed aanwezig wat niet meer wordt gebruikt. De Speelgoedbank Zeeland wil graag dit speelgoed ontvangen om door te kunnen geven aan de kinderen in die huishoudens die in armoede leven. Kwaliteit is daarbij erg belangrijk. Tweedehands speelgoed moet heel zijn en compleet en moet kunnen voldoen aan de eis: "Zou ik het ook aan mijn eigen kind geven?"

Aanmelden als vrijwilliger of speelgoed inleveren: 2ndchancezeeland@gmail.com of 06-553210147 (Daniël van der Meer)

Video

Website Speelgoedbank Zeeland

Reactie schrijven

Commentaren: 0