Vlissingen op plaats 5 van leukste steden Nederland

Ben je toe aan een weekendje weg, plan dan een stedentrip Nederland. Ontdek hier wat de leukste steden van Nederland zijn en plan je citytrip! Je wilt jezelf voor even in een nieuwe omgeving dompelen, zonder te veel geld uit te geven of teveel vakantiedagen op te nemen.

Een weekend of een dagje weg uit je eigen stad. Een nieuw straatbeeld, nieuwe mensen, nieuwe avonturen. Een stedentrip Nederland kan (bijna) even leuk zijn als een weekend Londen of Rome.

Vlissingen
Als je toe bent aan strand, zee en verse vis is Vlissingen de beste keuze voor een stedentrip Nederland. Je kunt hier uitwaaien op de langste zeeboulevard van Nederland, musea bezoeken, een verfrissende duik nemen of genieten van de Zeeuwse keuken. Zeeland heeft al jaren de schoonste stranden van Nederland én er zijn de meeste zonuren. Wat wens je nog meer? Vlissingen staat in de top 9 van leukste steden van Nederland op plaats 5.

Behalve dat je in Vlissingen kunt zonnebaden op de brede stranden en verse mosselen en vis kunt eten, heeft de stad ook een interessante maritieme geschiedenis. Als je jouw kennis op dit gebied wilt uitbreiden dan is een bezoek aan het muZeeum een aanrader of het maritieme attractiecentrum het Arsenaal, waar je behalve een mooi uitzicht op zee ook alles zult leren over piraten en zeedieren.

Eten en drinken
In Vlissingen kun je heerlijk en knus eten en drinken op het strand, in het centrum of op de boulevard. Het Japanse sushiparadijs Sake Sushi is gevestigd aan de Smalle kade, waar je met all you can eat je buikje rond kunt eten. Ben je meer in de mood voor een knus eetcafé dan zal Brasserie Jong jouw wensen vervullen. Een mooie ginkaart met aangepaste tonics waar je de hele avond van kunt smullen op het terras met uitzicht op de jachthaven (gin tonic met citroenzesde en steranijs is een aanrader). Er wordt alleen puur eten geserveerd en de opties voor de avond staan buiten op een krijtbord geschreven.

Tip
Als je een goede reden zoekt om Vlissingen te kiezen voor je citytrip, schrijf je dan in voor “Colours by the Sea”. Vijf kilometer hardlopen of wandelen over het strand en de boulevard, terwijl je elke kilometer wordt begroet met kleuren en confetti. Dit kleurrijke evenement vindt elke zomer in juni plaats. Als je stedentrip Vlissingen in juli plaatsvindt, is het Onderstroom festival een fantastische ervaring, wanneer de hele stad in een groot podium veranderd. Vier dagen lang kun je genieten van een combinatie van theater op locatie, publieke straatvoorstellingen op de pleinen, visuele kunsten, muziek en nog veel meer.

Bron: momondo.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0