Zeeland Cruise Port onthaalt zeecruise passagiers

MS Prinsendam Foto: RTV Vlissingen
MS Prinsendam Foto: RTV Vlissingen

Ritthem - De nieuwe marketing aanpak van Zeeland Cruise Port om meer cruiseschepen naar Zeeland te halen heeft succes.

Woensdag 14 en donderdag 15 juni doen twee giganten, de Nautica en de Prinsendam, de Bijleveldhaven in Vlissingen aan. De passagiers worden onthaald op een bezoek aan Middelburg en bij terugkeer naar het schip is er een pop-up shop waar zij hoogwaardige souvenirs kunnen kopen.

In de ochtend van woensdag 14 juni zal de Nautica van NCL/Oceania de Bijleveldhaven van Vlissingen invaren en in de vroege avond weer vertrekken. De dag erop legt op dezelfde plaats de Prinsendam van Holland America Lines aan voor een bezoek aan Zeeland. De passagiers worden na aankomst met bussen van AMZ, aangeboden door de gemeente Middelburg, vervoerd naar het historische centrum van Middelburg die dit jaar haar 800-jarig bestaan viert. Daar kunnen de bezoekers die  voornamelijk uit de Verenigde Staten komen, hun hart ophalen aan de schitterende historische panden, de vele bijzondere winkeltjes en een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het Zeeuws Museum, het Oude Stadhuis en het Abdijplein. Een terrasje pakken met dit fraaie zomerweer zal ook zeker gebeuren. Zeeland Cruise Port heeft in het centrum van Middelburg een zonnetreintje beschikbaar gesteld die een aantal van de buitenlandse gasten comfortabel door de binnenstad vervoert.

MS Nautica Foto: RTV Vlissingen
MS Nautica Foto: RTV Vlissingen


Passagiers van de grote zeecruises geven gemiddeld honderd euro per persoon uit tijdens hun bezoek aan Zeeland. Dat is de komende dagen dus goed voor de middenstand van Middelburg. Voor volgend jaar wil Zeeland Cruise Port ook bezoeken aan andere Zeeuwse steden realiseren. De verschillende excursies die geboekt kunnen worden komen, met achtergrondverhalen, in een fraai uitgevoerde Zeeland Cruise Guide te staan zodat de passagiers al ruim van tevoren hun favoriete bestemming kunnen kiezen en boeken.

Voor passagiers die er toch niet in slagen een mooie herinnering aan Zeeland te vinden opent Zeeland Cruise Port twee dagen lang een pop-up shop aan de Bijleveldhaven. Passagiers kunnen daar, net voordat zij aan boord gaan, nog even terecht voor een bijzonder aandenken. Dat kan een flesje ketchup zijn van De Ketchupfabriek uit Graauw, een bijzonder sieraad van Ineke Otte uit Goes, een Zeeuws Blauw beschilderde oester van Dieuwke Parleviet uit Zierikzee of een doosje heerlijke bonbons die Timo Cornelisse van chocolaterie Ticho uit Yerseke maakt.

Wie belangstelling heeft hoe Zeeland Cruise Port de rederijen en passagiers van de cruiseschepen informeert kan inloggen op www.zeelandcruiseport.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0