Kids Colleges door nazaat Michiel de Ruyter

Kids Colleges door nazaat Michiel de Ruyter in het kader van 350 jaar Tocht naar Chatham. Op dinsdag 20 juni geeft de nazaat (12de generatie) van Michiel de Ruyter, Frits de Ruyter de Wildt, twee Kids Colleges over de ‘Tocht naar Chatham’ die 350 jaar geleden plaatsvond.

Hij geeft het eerste College in het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen van 13.30 uur tot 14.30 uur en van 15.30 tot 16.30 uur in de Aula van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Op 2 juni is in het Zeeuws maritiem muZEEum Vlissingen een tentoonstelling geopend over deze tocht.

Michiel de Ruyter versloeg hierbij de Engelse vloot. De Kids Colleges zijn bedoeld voor kinderen van groep 6,7 en 8. Het college in Vlissingen zit al vol. In Middelburg is nog plaats. Ouders zijn ook van harte welkom. Van tevoren opgeven is wel noodzakelijk, o.v.v.  Tocht naar Chatham, naam en het aantal personen. Opgeven voor het Kidscollege in Middelburg: info@wkzeeland.nl 

Frits de Ruyter de Wildt
Frits de Ruyter de Wildt
Alle aanwezige kinderen krijgen het op de Tocht naar Chatham gebaseerde stripboek en een kleurplaat cadeau.

FabLab Junior
Op 9 augustus wordt er een speciale editie van FabLab Junior georganiseerd over Michiel de Ruyter in FabLab Zeeland van ZB. Met de lasersnijder en 3D-printer gaan we de tocht naar Chatham nabootsen. Wil je meedoen? Meld je dan aan via www.dezb.nl

Leeftijd: vanaf 8 jaar, kosten € 5.00 p.p., maximaal aantal deelnemers: 8