Tropisch warm deze week

Hoewel het nog steeds lente is, staat deze lente in de top 5 warmste ooit gemeten! Afgelopen nacht was het in Vlissingen 21 graden.

Ook vandaag lopen de temperaturen weer op naar zomerse waarden, het wordt nog warmer dan gisteren. Het wordt 30 graden in het midden van het land tot lokaal 33 in het uiterste zuiden. In het noorden en aan de westkust is het met 27-29 graden iets minder heet. Al vroeg in de middag steekt langs de gehele kustlijn een zeewind op die de nodige verkoeling zal brengen. Hierdoor koelt het ook verder landinwaarts in de loop van de middag wat af. In het binnenland blijft de wind zuidoostelijk en meest zwak.

Woensdag wordt de minst warme dag van de week. Desondanks komt de middagtemperatuur in het zuiden uit op 26-28 graden. In het noorden en midden is het met 19-25 graden minder warm. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. In het zuidwesten is veel zonneschijn. In het noordoosten komen enkele stapelwolken voor.

De dagen daarna wordt het opnieuw heet met op donderdag maxima van 27-34 graden. In het zuiden kan het lokaal zelfs 35 à 36 graden worden. Vrijdag is het met 26-30 graden iets minder warm. Er is veel zon, maar stabiel zomerweer is het niet meer. Vanaf donderdagavond neemt namelijk de kans op regen- en onweersbuien toe.

In het weekend is de meeste warmte verdreven. Toch is het met 20-25 graden een paar graden warmer dan normaal.

Lees ook - Hitteplan treed in werking

Video weer

Kijk voor meer weer - RTV Vlissingen weer.