Tropische hitte verdreven koelere temperaturen

Donderdagmiddag viel er sinds lange tijd de eerste bui regen, wat voor enige verkoeling zorgde. Ook de wind trok aan tot windkracht 5-6 aan de kust in Vlissingen. Daarbij is er voorlopig een einde gekomen aan de tropische temperaturen en de hittegolf in Zeeland.

En deze keert voorlopig ook even niet meer terug. Ook maakte Zeeland kennis met een tropische nacht, van zo’n nacht wordt er gesproken als de temperatuur niet verder afkoelt dan 20 graden. In Vlissingen werd in de nacht van woensdag op donderdag een nacht temperatuur waargenomen van 22 graden! Vanaf zondag neemt de kans op regen af en is de zon vaker te zien. Er zijn zonnige perioden, stapelwolken en er komen enkele buien voor. Met maxima van 18-22 graden is het aangenaam zomerweer.

Maandag is er een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. Met 23 graden in het noorden tot 26 in het zuiden wordt het opnieuw iets warmer. De kans op regen blijft klein.

De dagen daarna neemt de wisselvalligheid toe. Met uitzondering van maandag is elke dag kans op buien. Wel is het met 22-26 graden warm voor de tijd van het jaar. Tussen de buien door schijnt de zon geregeld. Aan het eind van de week wordt het een paar graden kouder.

Video - Donderdag middag na een forse regenbui, windkracht 5-6 op de Westerschelde.