Onderzoek naar beperkte bebouwing Nollebos

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om toch te bouwen in het Nollebos en het park Westduin in Vlissingen. Een meerderheid van de gemeenteraad van Vlissingen is daar donderdagavond 22 juni mee akkoord gegaan.

Met vijftien stemmen voor en tien tegen. Dit ondanks de vele protesten (de afgelopen jaren), 8000 handtekeningen, en diverse burgerinitiatieven waar de Vlissingse bevolking haar ongenoegen kenbaar maakte via de Vlissingse politiek. Op 19 maart 2017 dit jaar vormden ruim 850 mensen een blok tegen bebouwing van het Nollebos.  Ondanks de mooie verhalen op de facebookpagina's en websites van LPV, SP en D66 dat er geen huisjes in het Nollebos-Westduinpark mogen komen, stemde de coalitie eensgezind in met het voorstel om zoekgebieden aan te wijzen, en zo de weg vrij te maken voor bouw van vakantiehuizen in het Nollebos-Westduinpark.  Of een eveneens aangenomen amendement van de CU weer beperkingen aanbrengt op die zoekgebieden van het college, is vooralsnog onduidelijk; we laten dat juridisch toetsen. Aldus de mededeling op de actie (facebook) van Red het Nollebos Westduinpark.

Onderzoek
Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om toch te bouwen (kleinschalig) in het Nollebos en het park Westduin in Vlissingen. De ondernemers van een sauna en een kanovijver in het gebied hebben samen met een projectontwikkelaar plannen gemaakt voor de bouw van vakantiewoningen en een hotel. De gemeenteraad van Vlissingen oordeelde eerder dat het plan om 240 woningen en een hotel neer te zetten te massaal is. Tegen dat plan waren 8000 protest-handtekeningen opgehaald.

Bungalows bouwen
Door het geplande onderzoek komt er nu toch ruimte voor bebouwing, alleen op kleinere schaal. Het onderzoek moet uitwijzen wat er mogelijk is en onder welke voorwaarden. Een wellnessresort met een hotel en de bouw van vakantiebungalows behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. De ondernemers kunnen nu nog steeds uitbreiden, maar veel minder grootschalig. Veel tegenstanders vinden echter dat er helemaal niet moet worden gebouwd in het natuurgebied. Er ligt echter ook een raadsbesluit uit 2006 waarin wordt beloofd dat de ondernemers hun activiteiten mogen uitbreiden. Over het voorstel is in Vlissingen veel commotie ontstaan. Het oorspronkelijke plan van beide ondernemers om 240 vakantiehuisjes en een hotel in het natuurgebied te bouwen is mede daardoor in de prullenbak verdwenen.

Verslag afgelopen periode
RTV Vlissingen maakte een kort video (verslag) van de nieuwsfeiten die de afgelopen jaren de revue passeerden. Hieronder kunt u via de links alles nog eens uitgebreid terug kijken.

Archief - Nollebos (video)

Uitleg plannen Nollebos 2015 Gemeente Vlissingen

Actie voor Nollebos 7000 handtekeningen  juni 2015

Actie tegen vakantiehuisjes Nollebos dec 2016

Grote opkomst toehoorders adviesraad over Nollebos  9 maart 2017

Ruim 850 mensen vormen blok tegen bebouwing van het Nollebos 19 maart 2017

Nollebos Vlissingen plannen voor hotel en ca 250 vakantie huisjes 2015


Lees ook
- Bebouwing Nollebos van de baan  23 maart 2017 (PZC)

                   Plan: 240 huisjes en een hotel in het Nollebos 19 oktober 2016 (Omroep Zeeland)

                   Nollebos: uw stem telt mee 7 maart 2017 (gemeente Vlissingen)

Reactie schrijven

Commentaren: 0