Smart Roadsters toertocht door Walcheren

Zondag 2 juli word er een toertocht georganiseerd door Walcheren met Smart Roadsters. De Smart Roadster is een auto waar er wereldwijd maar 43.000 van zijn gemaakt. Deze auto is dus niet veel gezien, maar de meeste mensen moeten wel glimlachen als ze hem zien.

De Smart Roadster werd gefabriceerd in de Smart fabriek in Hambach, Frankrijk, waar ook de Smart ForTwo gemaakt wordt. De Smart Roadster en de Roadster Coupé beschikten over een 61 of 81 pk sterke 0.7L 3-cilinder turbomotor. Voor beide modellen bestond de mogelijkheid om een versnellingsbak te installeren met een schakelsysteem dat was als in de Formule 1. Zowel de Roadster als de Roadster Coupé waren ook beschikbaar in Brabus-uitvoering, met een vermogen van 101pk en verschillende aanpassingen om het rijgedrag te verbeteren. Ook het interieur was aangepast met aluminium onderdelen.

Er zijn Smart Roadster rijders uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland en België. Sommige deelnemers uit Duitsland rijden 600 km om op deze Meeting te zijn! Het zijn liefhebbers die hun auto koesteren, ze zijn immers maar 3 jaar
gebouwd, van 2003 tot 2005. Naar verwachting zullen er ruim 30 Smart Roadsters deelnemen aan de tour.

Toertocht
De toertocht zal diverse dorpen op Walcheren aan doen, zoals Ritthem,Middelburg, Veere, Vrouwepolder, Oostkapelle, Domburg, Westkapelle, Zoutelande en als eind punt de Boulevard van Vlissingen. De Smart Roadsters zullen om 15:00 uur aankomen op de Boulevard en daar parkeren ter hoogte van het Arion Hotel.


Reactie schrijven

Commentaren: 0