Toertocht Smart Roadsters eindigt op de boulevard van Vlissingen

Ruim 30 Smart Roadsters namen zondagmiddag deel aan een toertocht door Walcheren. De startlocatie van de toertocht was Ritthem, rond 13.00 vertokken de Smart Roadsters naar Middelburg en werden diverse plaatsen aangedaan zoals Veere, Vrouwenpolder, Oostkapelle, Domburg, Westkapelle, Zoutelande.

Rond 16.00 uur kwamen de Roadsters de Boulevard opgereden, wat het eindpunt was van de toertocht door Walcheren. Na het parkeren kwamen de deelnemers gezellig bijeen op een terras van het Arion Hotel in Vlissingen, onder het genot van een hapje en een drankje. De toertocht die was georganiseerd door Theo Luwema (organisator) van Smart Roadster Club Zeeland was tevens de 1e editie voor Zeeland. De deelnemers kwamen uit Nederland, België en Duitsland, een aantal deelnemers uit Duitsland reden 500 km naar Zeeland om deel te kunnen nemen aan deze meeting. Het zijn liefhebbers die hun auto koesteren, ze zijn immers maar 3 jaar gebouwd, van 2003 tot 2005.

Smart Roadster
De Smart Roadster is een auto waar er wereldwijd maar 43.000 van zijn gemaakt. Deze auto is dus niet veel gezien, maar de meeste mensen moeten wel glimlachen als ze hem zien. De Smart Roadster werd gefabriceerd in de Smart fabriek in Hambach, Frankrijk, waar ook de Smart ForTwo gemaakt wordt. De Smart Roadster en de Roadster Coupé beschikten over een 61 of 81 pk sterke 0.7L 3-cilinder turbomotor. Voor beide modellen bestond de mogelijkheid om een versnellingsbak te installeren met een schakelsysteem dat was als in de Formule 1. Zowel de Roadster als de Roadster Coupé waren ook beschikbaar in Brabus-uitvoering, met een vermogen van 101pk en verschillende aanpassingen om het rijgedrag te verbeteren. Ook het interieur was aangepast met aluminium onderdelen.

Meeting krijgt vervolg
Deze eerste meeting in Zeeland was een groot succes, en krijgt dan ook een vervolg met nog meer deelnemers (90) voor de volgende editie in 2018. Zowel de organisatie als ook de deelnemers waren zeer tevreden over deze eerste editie in Zeeland!

Video RTV Vlissingen

Bekijk ook de beelden die gemaakt zijn (via een drone) uit Westkapelle

Meer informatie over de Smart Roadster

smartroadsterforum.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Rom van Deutekom (zaterdag, 17 februari 2018 11:25)

    Goe8 ik heb zins kort een smart roadster en zou graag ik contact komen met meer roadsters rijders