Weer volop zomer en lokaal kans op tropische temperaturen

Na de recordwarme junimaand kwam het weer even in een zomerse dip terecht. Inmiddels wijst alles erop dat zomerlucht ons in de tweede helft van deze week weer zal bereiken.

Vanmiddag schijnt ook in het noordoosten en oosten af en toe de zon en blijft het op een enkele bui na droog. Het wordt 20 graden aan de noordkust 24-25 graden in het midden van het land en in het zuiden liggen de maxima tussen 24 en 27 graden. De wind is zwak en veranderlijk van richting en draait aan het eind van de dag op veel plaatsen naar het noorden.

Morgen wordt een warme dag met zomerse en lokaal tropische temperaturen. In het noorden wordt het 24-26 graden. In het midden en westen en delen van Zeeland liggen de maxima rond 27 graden. In het zuiden, zuidoosten en oosten van het land kan het 29 tot plaatselijk 30 graden worden. Daarbij is het flink zonnig met slechts een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten tot oosten.

Reactie schrijven

Berichten: 0