Straatfestival Onderstroom 36e editie van start van 6 t/m 9 juli

Donderdagavond ging om 18.45 uur de 36e editie van het Straat Festival Onderstroom van start op de boulevard bij Hotel Britannia.

Een koorddanser liep over een koord naar het dak van de tent van Cirque Pardi waar om 19.00 uur een voorstelling begon. Tijdens deze bijzondere Premièreavond kregen de bezoekers een voorproefje op het festival. Cirque Pardi opende de avond en aansluitend waren er voorstellingen van BOT en Boost Producties te zien. Ciganos en Fuga zorgde voor lekkere Latinmuziek en er waren hapjes en drankjes te koop. Op vrijdag 7 juli kun je genieten van de Braziliaanse groep Ciganos en Fuga, die het publiek zullen trakteren op stevige Latijns-Amerikaanse muziek.

Hotel Britannia en straattheater 
Vier dagen straattheater, muziek aan zee en heel veel optredens in een uniek decor. Sinds vorig jaar is dit de nieuwe locatie voor het festival georganiseerd door de Cultuurwerf. Hotel Britannia staat voor een plek met een verhaal en een rijke geschiedenis. Het hotel roept een gevoel van weemoed en verlangen op, zowel in Vlissingen als ver daar buiten. Jarenlang werden hier de belangrijkste en grootste feesten van Zeeland gevierd. Het Festivalhart ligt op het veld naast het hotel en in het voormalige hotel zelf. Maar ook in de binnenstad, Walstraat, Scheldeplein, Oude Markt, Lange Zelke, Spuiplein en op het Bellamypark zijn voorstellingen te zien.

Geschiedenis Straatfestival
In 1979 vond het eerste straatfestival plaats in Vlissingen op het Bellamypark, en daarna op de Groene Boulevard en het voormalige Scheldeterrein. De afgelopen jaren is er al een behoorlijke reis afgelegd wat de locaties betreft. Het is dan ook de 36e editie dit jaar van het straatfestival. In 2007 ging het festival verder onder de naam Festival Onderstroom (10e editie). En sinds vorig jaar vind het festival (hart) voor de 2e keer plaats op de Boulevard van Vlissingen. 

Video

Website: Festival Onderstroom

Reactie schrijven

Commentaren: 0