Verhuizing studentenunits naar de Adriaen Coortelaan

De verhuizing van de studentenunits naast de Machinefabriek is in volle gang, de helft van de units is verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Adriaen Coortelaan.

Daar krijgen de units een nieuwe plaats en worden ze weer verhuurd aan studenten. In 2012 werden de units geplaatst op het Scheldekwartier op verzoek HZ University of
© Foto: Multranet
Applied Sciences, om aan de vraag naar huisvesting van studenten in Vlissingen te kunnen voldoen. De huisvesting van de units op het Scheldekwartier was een tijdelijke oplossing voor de duur van 5 jaar, deze periode loopt dit jaar af op 1 oktober. Vanwege de verdere ontwikkeling van dit terrein moeten de units in 2017 verdwijnen. Naar verwachting zal de verhuizing van de units binnen enkele weken zijn voltooid.

Inloopbijeenkomst
In 2015 werden de plannen gepresenteerd door middel van een inloopbijeenkomst in het voormalige schoolgebouw aan de Adriaen Coortelaan 1. Aanwezige partijen op deze inloopbijeenkomst waren, Hertsens, architect Timko Lokerse en de gemeente Vlissingen. Tijdens deze informele bijeenkomst konden belangstellende kennis nemen van het plan, in februari 2015 ging de Vlissingse gemeenteraad akkoord met de verkoop van het CSW-terrein en de gebouwen.     

Definitieve huisvesting
In de afgelopen jaren zijn de HZ en de gemeente Vlissingen in overleg geweest over definitieve huisvesting van studenten in Vlissingen voor regionale en internationale studenten in de toekomst nog beter te faciliteren. Inmiddels zijn de gebouwen van het voormalige CSW gedeeltelijk gesloopt en aangepast. Op 1 september 2016 was een deel van het gebouw klaar en konden de eerste studenten hun intrek nemen in de afgewerkte studio’s. Het oude schoolgebouw zal omgetoverd worden tot een moderne gezellige woonplaats. De nieuwe studentenstudio’s die worden ontwikkeld in Vlissingen, zullen eind deze zomer aflopen. Dan zijn er in totaal zo’n 260 studentenwoningen beschikbaar voor binnenlandse en buitenlandse studenten, verdeeld over verschillende blokken.

Inloopbijeenkomst 2015 (video)

Impressie van de nieuwbouw (video)
 
Website Hertsens

Reactie schrijven

Commentaren: 0