Certificeringsoefening Korps Mariniers omgeving Vlissingen en Terneuzen

Het Mariniers Trainingscentrum van het Korps Mariniers houdt van 11 tot en met 13 juli 2017 een certificeringsoefening. Deze oefening vindt plaats langs de kustlijn en op het water in de omgeving van Vlissingen en Terneuzen.

Stad en boulevard   
Tijdens de oefenperiode van 11 juli tot en met 13 juli vinden er ook landingen plaats op de boulevard en het badstrand van Vlissingen. Dat kan zowel overdag als in de nacht plaatsvinden. Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van oefenmunitie. Ook in de stad zelf kunnen er oefeningen plaatsvinden.

Uitvalbasis
Tijdens de oefening ligt Zr. Ms. Rotterdam in de Westerschelde. Vanaf hier zullen regelmatig vaartuigen en helikopters vertrekken. Voor de oefening wordt ook gebruik gemaakt van het kanaal Terneuzen- Gent en diverse havengebieden, zoals de buitenhaven en de Sloehaven in Vlissingen en de West buitenhaven en Braakman haven bij Terneuzen. Aan deze oefening nemen 130 personen deel. Ze worden ondersteund door een aantal vaartuigen, 23 (militaire) wielvoertuigen, 8 militaire rupsvoertuigen en 2 helikopters. Er wordt gebruik gemaakt van oefenmunitie. De troepen staan onder leiding van de Commandant 'Marine Training Command' uit Doorn.

Helikopters
Woensdag 12 juli worden er ook helikopters bij de oefening betrokken, die laag over mogen vliegen. De helikopters vliegen voornamelijk boven Vlissingen-Oost, maar het kan zijn dat u ze in Vlissingen ook over ziet vliegen.

Reactie schrijven

Berichten: 0