Motie van wantrouwen (petitie) gemeentelijke plannen Nollebos

Sinds maandag 10 juli is er door de actiegroep ‘Behoud het Nollebos’ een petitie online gezet voor een motie van wantrouwen tegen het college van burgemeester en wethouders in Vlissingen.

Initiatiefnemer Joost Naudts vindt dat het college ‘sinds haar aantreden in 2014’ bezig is met ‘geheime plannen om Nollebos-Westduinpark in handen te spelen van een projectontwikkelaar’, zodat er een vakantiepark kan worden gerealiseerd. Joost Naudts wil de rust en ruimte in het kustgebied behouden. Volgens Naudts wordt er niet naar de burger geluisterd, en roept hij de gemeente Vlissingen op om te stoppen met zogenaamde plannenmakerij. Twee weken geleden besloot de gemeenteraad een nieuw onderzoek in te stellen naar (kleinschalige bebouwing) en mogelijke uitbreiding van twee bedrijven in het natuurgebied. De afgelopen periode zijn de gemoederen hoog opgelopen en zijn er via sociale media harde woorden gevallen meld Els Verhage via de gemeentelijke website. De petitie is sinds maandag al meer dan 400 keer ondertekend, de petitie kan nog tot en met 31 oktober worden ondertekend.

Hieronder de tekst van de Motie van Wantrouwen

Motie van Wantrouwen

Liefhebbers van rust en ruimte in de Zeeuwse kuststrook, woonachtig in de gemeente Vlissingen of er regelmatig vertoevende,

Overwegende,
- Dat het huidige College van Burgemeester en Wethouders van Vlissingen al sinds haar aantreden in 2014 heeft gewerkt aan geheime plannen om het Nollebos-Westduinpark in handen te spelen van een projectontwikkelaar om er een vakantiepark te realiseren,
- Dat er geen financiële noodzaak is om het Nollebos-Westduinpark te verkopen, aangezien de Rijksinspecteurs ( artikel 12 ) het gebied als te beschermen natuurgebied hebben aangemerkt,
- Dat het College het vastgestelde bestemmingsplan uit 2011 negeert, en de wettelijke planprocedure voor bestemmingsplanwijziging omzeilt,
- Dat het College daarmee de burgers buiten spel zet,

Spreken hun wantrouwen uit in het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vlissingen,

En gaan over tot de orde van de dag.

De “Motie van Wantrouwen” is ingediend bij Petities.nl. Vanaf maandag a.s. kunt u de motie daar ondertekenen. Maar u kunt uw instemming ook rechtstreeks kenbaar maken met een mail aan ons emailadres redwestduinpark@zeelandnet.nl. Vermeld: “akkoord met de motie” en uw naam, initialen en woonplaats.

Petitie ondertekenen