Restafval in Vlissingen moet de komende jaren omlaag

Campagne 'Afval apart, gewoon doen!' De hoeveelheid restafval in Vlissingen moet de komende jaren omlaag.

Op dit moment verdwijnt er per persoon gemiddeld nog 291 kilo per jaar in de grijze container of in de grijze zak. Met de campagne ‘Afval apart, gewoon doen!’, laat de gemeente haar inwoners zien dat goed afval scheiden helemaal niet moeilijk is. Op 6 juli 2017 trapte wethouder Josephine Elliott de campagne officieel af. Goed afval scheiden is belangrijk. Er blijft dan zo weinig mogelijk restafval over. Hoe minder restafval in de verbrandingsoven verdwijnt, hoe minder waardevolle grondstoffen er verloren gaan.

Nieuwsbrief
In de week van 3 juli viel bij alle inwoners van de gemeente Vlissingen een eerste nieuwsbrief op de deurmat. In de nieuwsbrief vertelt de wethouder over afval scheiden. Ook lezen bewoners hier hoe de verschillende afvalstromen zijn eruit zien.

Aandacht voor alle afvalstromen
In het huis-aan-huisblad de Faam verschijnt iedere week een artikel over afvalscheiding. In de artikelen lichten we steeds een andere afvalstroom toe. Tegelijkertijd verschijnt er een achtergrondartikel over dezelfde afvalstroom op de website van de gemeente Vlissingen. Zo weet u welke afvalstromen er zijn, welke producten bij welke afvalstroom horen en waar u uw afval kwijt kan.

De afvalthermometer

Vragen
Bewoners met vragen kunnen bij de gemeente terecht. Op de website is een pagina met veel gestelde vragen. Als uw vraag er niet bij staat, kunt u een e-mail sturen naar afvalapart@vlissingen.nl of bellen naar telefoonnummer 0118 - 487000

Bron: vlissingen.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0