Laatste dag oefening Korps Mariniers

Het Mariniers Trainingscentrum van het Korps Mariniers hield de afgelopen dagen een certificeringsoefening. Vandaag is het de laatste dag van de oefening waar ruim 130 personen aan deel nemen. Vanaf het marineschip de Zr. Ms. Rotterdam die op de rede van Vlissingen ligt, wordt de oefening gecoördineerd, daarnaast doet het dienst als uitvalsbasis.
© Foto: Multranet
Op hun programma stonden onder meer landingen op de boulevard en het badstrand van
Vlissingen. Deze vonden zowel 's nachts als overdag plaats. Vandaag cirkelde omstreeks 05.15 uur een helikopter boven de Timmerfabriek en de Machinefabriek, de mariniers voeren een ‘aanval’ uit op de Machinefabriek in Vlissingen, waarna de oefening wat Zeeland betreft erop zit. Ze werden ondersteund door een aantal vaartuigen, 23 (militaire) wielvoertuigen, 8 militaire rupsvoertuigen en 2 helikopters. Er werd gebruik gemaakt van oefenmunitie. De troepen stonden onder leiding van de Commandant 'Marine Training Command' uit Doorn. De Zr. Ms. Rotterdam zal dan tegen de avond vertrekken richting Den Helder en Groningen waar de oefening wordt voortgezet en afgerond.

Certificaat
De oefening is voor 130 mariniers ook de afsluiting. Zodra de oefening goed is afgerond ontvangen zij een certificaat, wat betekent dat ze klaar zijn om uitgezonden te worden naar buitenlandse missies. De overige zeventig mariniers die deelnemen aan de oefening zijn er voor de ondersteuning en leveren materialen, zoals schepen, voertuigen en vliegtuigen.