Laatste dag voor de Bibliotheek aan de Spuistraat

Vandaag zaterdag 15 juli 2017 kun je voor het laatst lenen in de Bibliotheek aan de Spuistraat tot 17.00 uur.

Daarna worden de deuren voorgoed gesloten via de locatie aan de Spuistraat in Vlissingen. Is dit het einde van de Bibliotheek in Vlissingen, nee de Bibliotheek gaat zich voorbereiden op de verhuizing naar de nieuwe (kleinere) locatie via CineCity aan de Spuikomweg 1. Vanaf oktober 1999 werd de bibliotheek een onderdeel van het multifunctionele informatiecentrum ’t Spui, in het hart van de Vlissingse binnenstad. Daar is nu een met ingang van 15 juli 2017 een einde aangekomen.

Geschiedenis
Bibliotheek Vlissingen werd opgericht in 1912 met het doel de geestelijke ontwikkeling van de bevolking van Vlissingen te bevorderen. Notabelen namen dit initiatief, omdat men steeds meer vrije tijd kreeg door een verkorting van de werktijden van soms veertien uur naar uiteindelijk maximaal acht uur per dag. De bibliotheek begon aan het Bellamypark met een zeer bescheiden collectie boeken. Doordat de rijksoverheid na regelgeving in 1927 bij ging dragen aan de bekostiging van bibliotheken, kreeg de dienstverlening een zekere vorm. In de oorlogsjaren van 1941 tot 1946 was Annie M.G. Schmidt directrice van de bibliotheek. Ondanks de inzet van haar en haar voorgangster kon er geen jeugdbibliotheek aan de diensten voor volwassenen toegevoegd worden. Pas met de komst van directeur N.L. Buitinga in 1963 werd de bibliotheek geprofessionaliseerd. 

Lees verder....

Gaat de Bibliotheek sluiten? (video)

Meer over de verhuizing 

  

Reactie schrijven

Commentaren: 0