Kennismaken met anatomie in het Arsenaaltheater

Tot een paar jaar was het bekijken van dode lichamen en het verkennen van de anatomische toestand uitsluitend voorbehouden aan artsen in de dissectiezalen van de universiteiten.

De rondreizende tentoonstelling Real Human Bodies heeft als doel, de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers, speciaal ook school- klassen door te geven. Maar deze tentoonstelling is ook aan te bevelen voor o.a. artsen, verpleegkundigen en al wie in zijn lichaam geïnteresseerd is. De tentoonstelling verleent aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzameling van ca. 200 waardevolle didactische exponaten een geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoeker.

Deze verzameling bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D afdrukken. Verder biedt de tentoonstelling aan scholen een uitgebreide onderwijsmogelijkheid. Deze anatomische expo brengt verschillende leerthema’s en levert een degelijke bijdrage tot verdere opleiding in medische beroepen. De lichamen en organen zijn afkomstig van Amerikaanse donoren die hun lichaam ter beschikking hebben gesteld voor de opleiding van artsen en informatie aan belangstellenden. Het bewaringsproces toegepast op de exposities is ontwikkeld door Dow Corning Corporation van Midland, Michigan, U.S.A.

De tentoonstelling is te zien vanaf maandag 17 juli (dagelijks open van 11.00 uur tot 19.00 uur) tot en met 15 augustus in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Scholieren en studenten betalen tien euro entree, andere belangstellenden vijftien euro.

Video
 
Website

Facebook