Training hondenbrigade in Kanaal door Walcheren

In het Kanaal door Walcheren ter hoogte van de Keersluisbrug vond er donderdagmiddag een training plaats met politiehonden.

De training bestond uit het overmeesteren en aan wal brengen van een verdachte die in het water was ‘gevlucht’. Geregeld vinden er trainingen plaats, de politiehond en de hondengeleider worden getraind onder leiding van de hoofdinstructeur van de hondenbrigade. Vrijwel iedere politieregio heeft zo'n hondenbrigade. De oefeningen vinden plaats met een helper in beschermende kleding. Tijdens de training moeten de hondenbegeleider en zijn viervoeter naadloos op elkaar in leren spelen. De training behandeld punten als (on)aangelijnd volgen, op de plaats blijven, het negeren van potentiële afleiding, afwijzen van voedsel en fysieke oefeningen zoals klimmen en zwemmen.

Onmisbare helpers
Honden zijn onmisbare helpers van de politie. Daarom telt de politie veel hondenbrigades. De honden worden niet alleen ingezet bij surveillances, maar ook om criminaliteit te bestrijden, opsporing bij inbraak in grote gebouwen, assistentie bij ordehandhaving en aanhouding, ondersteuning ME-optredens.

Hoe worden politiehonden vervoerd?
Er zijn speciale politieauto’s ingericht met hokken. Deze hokken zijn met opzet niet groot. De hond moet immers ook veilig worden vervoerd: ook bij hoge snelheden. Het hok is gemaakt voor de veiligheid van de hond. Bij een ME-inzet zijn er speciale hondenbussen. Daarin is plaats voor vier honden, hun geleiders, een chauffeur en een commandant.

Video beelden

Meer informatie over politiehonden

Reactie schrijven

Commentaren: 0