Open Darts Zeeland 26 augustus 2017 in Oost-Souburg

Over een maand zal er voor de 6e keer weer Open Darts Zeeland worden gehouden in de Sporthal de Belt aan het Koopmansvoetpad in Oost-Souburg.

De Stichting Darts Zeeland zal deze dag groots uitpakken, er zullen ruim 40 dartsborden klaar staan om de massaal toegestroomde darters een plaats te geven.
De voorbereidingen van dit voor de 6e keer georganiseerde Open Darts Zeeland zijn in volle gang, en de inschrijvingen hiervoor lopen voorspoedig. Er zijn mooie geldprijzen beschikbaar voor de winnaars van dit toernooi.

Populair en live uitzendingen
Darts is de laatste jaren ongekend populair, in 1962 kwam darts in Engeland voor het eerst op de televisie. En in de jaren erna 1970 en 1980 zag men de opkomst van de eerste 'dartshelden'zoals Eric Bristow, John Lowe en Bobby George.Een van de tot nu toe grootste darters allertijden, Phil Taylor maakte furore vanaf de jaren 1990 en strijdt tegenwoordig met spelers als Michael van Gerwen, gary Anderson en Adrian lewis om de hoogste eer. En voor Nederland was het de voormalige postbode Raymond van Barneveld uit Den Haag die het darten in Nederland populair maakte vanaf de tweede helft van de jaren 90. Daarna ging het in een stroomversnelling, de toernooien werden live uitgezonden via de commerciële zender SBS 6 en later via RTL 7.      

Inschrijven

Inschrijven kan via www.dartszeeland.nl. Inschrijven kost 10 euro als je jezelf via de website inschrijft en dat kan tot 20 augustus. Aan de deur kun je op 26 augustus ook nog inschrijven, maar dan bedragen de kosten 12,50 euro.

Toernooi informatie
Op zaterdag 26 augustus 2017 vind de zesde editie van het Open Zeeland Darts plaatsvinden. Inschrijven kan vanaf 12 juni en de kosten zullen 10,- euro bedragen. Voor het herentoernooi kun je tot uiterlijk 11:30 melden aan de inschrijftafel (ook met voorinschrijving!). Het toernooi zal starten rond 12:00 Voor het damestoernooi kun je tot uiterlijk 12:30 melden aan de inschrijf-of wedstrijdtafel (ook met voorinschrijving). Het toernooi zal starten rond 13:00.

Spelformats

Het spelformat zal zowel bij de heren als bij de dames zoveel mogelijk poules van 5 zijn, waarna er 3 spelers doorgaan naar de knock-outfase. Mochten er poules van 4 zijn dan plaatsen daar de beste 2 spelers zich voor de KO. Indien meerdere spelers  op gelijke puntenaantal eindigen in de poule, tellen we eerst het onderling resultaat. Mocht er (in het geval van 3 of meer spelers met gelijke aantal punten) nog steeds geen verdeling plaats kunnen vinden, dan mogen alle spelers die gelijke punten hebben samen in 1 leg vanaf 1001 naar 0 uitmaken wie er op welke plaats eindigt. De spelers worden op volgorde van uitworp geplaatst.

 

Website: Darts Zeeland

 

 

Website: RTL 7 Darts