Goud voor Deltaband op Wereld Muziek Concours in Kerkrade

Drumfanfare en Showorkest Deltaband uit Vlissingen vertegenwoordigde Zeeland afgelopen zaterdag 29 juli 2017 op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

En kreeg een gouden medaille uitgereikt van de jury (81.5 punten) voor de presentatie en optreden van de band tijdens het Wereld Muziek Concours. Dit jaar deden 260 orkesten mee uit 32 landen. Meer dan honderd supporters uit Vlissingen waren mee gereisd naar Kerkrade en ondersteunden de Deltaband met aanmoedigingen in het Parkstad Stadion, ook burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen was hierbij aanwezig. Het Wereld Muziek Concours (18e editie) wordt elke vier jaar gehouden en trekt duizenden bezoekers én muzikanten vanuit de hele wereld.

De deelname aan de show- en marswedstrijden bestond uit een presentatie van maximaal twaalf minuten. Een jury beoordeelde de optredens op muzikale prestatie, mars en discipline. Eerdere optredens op het WMC leverde de Deltaband al driemaal een gouden medaille op. De gouden medaille die op het WMC in Kerkrade is behaald is weer een mooie opsteker voor de Vlissingse band! Dit weekend waren de laatste twee dagen van het Wereld Muziek Concours, dat wel beschouwd wordt als de Olympische Spelen van de blaasmuziek. De Deltaband Vlissingen speelde zaterdag om 13.55 uur. Eerder deze maand waren Brassband Excelsior uit Kloetinge en Juliana Drum & Bugle Corps uit Middelburg actief op het WMC in Kerkrade.

Voorbereidingen
De voorbereidingen van Deltaband zijn al maanden geleden begonnen met extra repetities in de weekends. Met een drone-opname op een sportveld is de kwaliteit van de verplichte figuren van de mars gecontroleerd. En onlangs gaf de band een presentatie op het badstrand (in zee) en de boulevards in Vlissingen.   
 
Muzikale Ambassadeurs van Vlissingen
In 1967 is de Deltaband ontstaan uit de drumband van Ons Genoegen. De band is uitgegroeid tot een graag geziene gast, zowel nationaal als in België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Engeland. Om die reden wordt de band in haar thuishaven Vlissingen "De Muzikale Ambassadeurs van Vlissingen" genoemd. De Deltaband verzorgt voornamelijk streetparades en taptoes waarbij vooral de Engelse stijl en de eigen Deltabandsound zeer gewaardeerd worden. Maar ook een spetterend concert is geen probleem waarbij marsen en populaire muziek elkaar afwisselen.

50 jarig bestaan
De Deltaband viert dit jaar zijn vijftigjarig bestaan. In zijn bestaan heeft de band vele oorkondes en prijzen gewonnen. Begin dit jaar veroverde de drumfanfare voor de tweede keer de titel op het Nationaal Kampioenschap. De band heeft opgetreden in België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Korte samenvatting en archiefbeelden (video)

Bekijk hier het volledige verslag van WMC Kerkrade (video)

Reactie schrijven

Commentaren: 0