Wietkwekerij ontmanteld in voormalig pand Kijkshop

Woensdagochtend werd op een zolder van een bedrijfspand, Meubel Outlet, voormalig Kijkshop aan de Spuistraat een professionele hennepkwekerij ontdekt.

In een gezamenlijke actie met energieleverancier Delta en de gemeente Vlissingen ontdekten agenten rond 9.30 uur de forse wietkwekerij in het centrum van Vlissingen. Er werd niemand aangehouden.

Brandgevaarlijk
De kwekerij bestaat uit zo'n zes kweekruimten. Hoewel de ruiming nog moet beginnen, schatten agenten dat er tussen de 1.500 en 2.000 hennepplanten stonden. Vermoedelijk werd deze kwekerij al langer gebruikt. Er werd ook illegaal stroom en water afgetapt. Verder werd vastgesteld dat op een gevaarlijke manier stroom werd afgenomen.

Ruiming
De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie de plantage woensdagmiddag laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Het kweekmateriaal en de planten worden vernietigd.

Heeft u meer informatie?
De politie is een onderzoek gestart naar de daders van deze kwekerij en is op zoek naar informatie. Weet u meer over de activiteiten in de afgelopen periode? Bel dan de politie via 0900-8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.

Reactie schrijven

Commentaren: 0