Deltaband gehuldigd op Stadhuisplein

Drumfanfare en Showorkest Deltaband uit Vlissingen vertegenwoordigde Zeeland afgelopen zaterdag 29 juli 2017 op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

En kreeg een gouden medaille uitgereikt van de jury (81.5 punten) voor de presentatie en optreden van de band tijdens het Wereld Muziek Concours. Het meer dan 40 leden tellende orkest vertrok vrijdagavond om 19.30 vanaf haar repetitielokaal aan de Ridderspoorlaan en werd om 19.45 uur ontvangen en gehuldigd op het Stadhuisplein door de locoburgemeester John de Jonge die de Deltaband feliciteerde namens het gemeentebestuur.

Voorafgaand aan de huldiging werden diverse prijswinnende marsen gespeeld. Het bestuur van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen (waarvan de Deltaband een onderdeel is), muzikale leiding en leden en begeleiders werden daarna uitgenodigd voor een korte receptie in de hal van het gemeentehuis. Daarna hield de Deltaband een openbare repetitie waarbij ook de Franse show werd gerepeteerd.

Zaterdag 12 augustus zal de Deltaband deelnemen aan een taptoe in Rijnsburg. Daaraan voorafgaand is zij één van de korpsen die deelnemen aan het bloemencorso in Rijnsburg, waarvan het eerste gedeelte wordt uitgezonden op de nationale TV (omroep MAX). De week daarna (zaterdag 19 augustus) is de Deltaband present op de mosseltaptoe in Yerseke.

Video


Reactie schrijven

Commentaren: 0