Kinderen genieten volop van Speelstad

Speelstad bestaat dit jaar 45 jaar, hutten bouwen, knutselen, pony rijden of van de waterglijbaan afglijden dit is allemaal mogelijk in Speelstad op het terrein Arodaveld aan het Baskenburgplein.

Speelstad is iedere zomer in Vlissingen hét decor voor de vakantievierende Vlissingse jeugd. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar die niet op vakantie gaan in de zomer, kunnen via Speelstad zich vermaken. Trivo Marjanovic ging namens RTV Vlissingen op de voorlaatste dag van Speelstad een kijkje nemen op het Arodaveld en stelde enkele vragen aan de kinderen wat ze van Speelstad vonden en het bouwen van hutten. In 1972/73 is het idee ontstaan om de tot dan toe op meerdere plaatsen in Vlissingen gehouden jeugdvakantieweek te veranderen van opzet.

Onder de naam Speelstad werd de kinderen in 1973 voor het eerst de ruimte geboden om met hout, hamers en spijkers hun eigen stad te bouwen en deel te nemen aan diverse andere activiteiten. Het thema van deze 45e editie van Speelstad was ‘Romeinen’. 

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0