TenTemPiés keert terug op Domburgs festival

Rise Up is een gratis strandfestival, dat wordt gevierd in het centrum van Domburg. Net als vorig jaar zal de Chileens-Amsterdamse band TenTempiés de beachvibe over de duinen, naar de Domburgse Stationstraat tillen.

De band speelt uiterst dansbare mestizo muziek. Een genre dat bekend is geworden door de Franse muzikant Manu Chao. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse muziek als latin, salsa en ska met Europese muziek als punk en hip-hop.

Het evenement dat op vrijdag 25 augustus plaatsvindt in de Stationstraat in Domburg, zal om 21:00 worden afgetrapt door de Zeeuwse band the Brightt. TenTemPiés begeeft zich in meer dan een opzicht in twee werelden. Zanger Maurino Alarcón is geboren in Nederland in een Chileense familie in ballingschap. Zijn ouders ontvluchten hun vaderland na het verdrijven van president Allende na de staatsgreep van 11 september 1973, die andere invloedrijke 911 uit de wereldgeschiedenis. Samen met Jouke Schwarz half Schots, half Nederlands richt hij de band op. Jouke is juist opgegroeid in Chili waar zijn vader destijds als sterrenkundige werkt. De 'culture clash' in de band is voelbaar.

Na festivals als Paaspop, Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross en tours door Europa, Chili en zelfs China brengen ze eind 2014 hun vurige tweede album ‘Rebelucionario’ uit, geproduceerd door Pieter Both (BEEF!). De Wereld Draait Door, Noorderslag en vele zomerfestivals volgden. Nu is het tijd voor hun zelfgeproduceerde, derde album: ‘A Mi Propio Paso’. Deels opgenomen in Argentinië door niemand minder dan Mario Breuer, verantwoordelijk voor het geluid op legendarische platen uit de Zuid-Amerikaanse rockgeschiedenis, zoals ‘Vasos Vacios' van Los Fabulosos Cadillacs’.Het voorprogramma zal worden verzorgd door de Zeeuwse Belofte van 2017 the Brightt. Deze jonge band maakt bluesrock zoals in de jaren zeventig en valt op door zijn twee frontvrouwen. The Brightt maakt dit jaar deel uit van het Zeeuwse bandcoaching traject PopAanZee.

Video