Petitie gestart voor behoud van De Piek

Naar aanleiding van het protestlied ‘Vlissingen huilt’ wat afgelopen donderdagmiddag ten gehore werd gebracht voor de deur van De Piek aan de Hellebardierstraat in Vlissingen is er nu ook een petitie gestart voor behoud van De Piek. Vanaf september 2017 wil de gemeente Vlissingen de huur stopzetten voor poppodium De Piek in Vlissingen. Als er niets gebeurt dan gaat De Piek verdwijnen. Bij deze maakte we een korte compilatie (terugblik) van de afgelopen jaren van De Piek. Sinds de jaren 70 is De Piek voor vele Vlissingers en omstreken een begrip. In 2011, De Piek bestond toen 40 jaar, werd het Piekboek gepresenteerd en daarbij werd ook teruggekeken op 40 jaar popgeschiedenis van de muziekcultuur in Vlissingen door Gerard van der Hoeven.

In de jaren 60 was Vlissingen een bruisend middelpunt van de popmuziek in Zeeland van diverse bands, en naar aanleiding daarvan is toen De Piek ontstaan. De muzikanten en medewerkers van De Piek zijn boos en ontsteld over het feit dat de gemeente Vlissingen de geldkraan op korte termijn dichtdraait voor het muziek poppodium in Vlissingen.

“De dreigende sluiting van De Piek is voor de stad een groot verlies. Het is de huiskamer voor Vlissingse muzikanten. De Simple Minds en Herman Brood traden hier op. Zonder financiële steun van de gemeente kan het podium niet overeind blijven. De bezuinigingen op cultuur zijn te rigoureus.” Jos Houtzager initiatiefnemer van de petitie voor behoud van De Piek. De petitie zal ter zijner tijd worden aangeboden aan de gemeente Vlissingen.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0