Petitie ‘De Piek moet blijven’ al ruim 700 keer ondertekend

Het is inmiddels 5 dagen geleden dat de petitie werd gestart voor het behoud van poppodium De Piek in Vlissingen, en deze is al ruim 700 keer ondertekend.

Petitionaris (initiatiefnemer) Jos Houtzager wil zich sterk maken voor het behoud van de muziekcultuur in Vlissingen. “De dreigende sluiting van De Piek is voor de stad een groot verlies. Het is de huiskamer voor Vlissingse muzikanten. De Simple Minds en Herman Brood traden hier op. Zonder financiële steun van de gemeente kan het podium niet overeind blijven. De bezuinigingen op cultuur zijn te rigoureus.” aldus Jos Houtzager. In de jaren 60 was Vlissingen een bruisend middelpunt van de popmuziek in Zeeland van diverse bands, en naar aanleiding daarvan is toen De Piek ontstaan.

Muzikanten boos
De muzikanten en medewerkers van De Piek zijn boos en ontsteld over het feit dat de gemeente Vlissingen de geldkraan op korte termijn dichtdraait voor het muziek poppodium in Vlissingen. Vanaf september 2017 wil de gemeente Vlissingen de huur stopzetten voor poppodium De Piek in Vlissingen. Als er niets gebeurt dan gaat De Piek verdwijnen.

Petitie
De petitie is nog te ondertekenen tot 1 november 2017 (sluitingsdatum), de petitie zal ter zijner tijd worden aangeboden aan de gemeente Vlissingen.

Petitie ondertekenen

Reactie schrijven

Commentaren: 0