Nieuwe bankjes op Boulevard Evertsen en Bankert

De komende weken worden er nieuwe zitbanken geplaatst op de Boulevards Evertsen en Bankert.

Op de boulevards genieten veel mensen van het prachtige uitzicht en voorbijtrekkende scheepvaart. Goede zitbanken zijn dan van groot belang, zo stelt het college van burgemeester en wethouders.
© Foto:Multranet  Banken van het type Wenters op het Keizersbolwerk

In vervolg op de Boulevardvisie is daarom besloten om de zitbanken te vernieuwen. De huidige bankjes zijn gedateerd en in veel gevallen beschadigd. Het schilderen van de banken en repareren van de schades kost de gemeente jaarlijks veel geld. Daarom is het efficiënter om ze te vervangen door nieuwe banken, met een eigentijdse uitstraling. Er is gekozen voor een combinatie van zitbanken met en zonder rugleuning.

Er is gekeken naar de zitbehoefte op de boulevards en naar de locaties waar de banken het beste tot hun recht komen. De banken worden geleverd door Grijsen  Park & Straatdesign en zijn van de types Wenters en Cruzado. De banken van het type ‘Wenters’ staan al op het Keizersbolwerk. Deze banken passen goed in het robuuste klimaat aan de Westerschelde en het Vlissingse DNA. Ook zijn de zitbanken makkelijk te onderhouden, waardoor ze ook op lange termijn mooi blijven. Naast de banken worden ook de afvalbakken op de boulevards vervangen door nieuwe types. Vanaf woensdag 23 augustus 2017 wordt gestart met het verwijderen van de bestaande bankjes.

Op maandag 28 augustus worden de eerste nieuwe banken geplaatst. Voor Boulevard de Ruyter zal het komende half jaar gekeken worden naar de vervanging van de banken. Wethouder Elliott zal maandag 28 augustus om 16:00 uur de plaatsing van de eerste nieuwe bank feestelijk begeleiden.
Bron: vlissingen.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0