Grote opkomst Open Darts toernooi Zeeland

Stichting Darts Zeeland mag tevreden terugkijken op een geslaagd Open Darts Zeeland 2017.

142 heren en 26 dames uit verschillende windstreken kwamen afgelopen zaterdag 26 augustus naar Sporthal “de Belt” in Oost-Souburg om een gooi te doen naar de prestigieuze titel waaraan voor de dames een hoofdprijs is verbonden van €500 en voor de heren €2000. Nadat de poules vlot waren afgewerkt, werd er begonnen aan de knockout fase. Dirk van Duijvenbode uit Katwijk aan Zee is de winnaar geworden van de zesde editie van Open Darts Zeeland. De darter versloeg in de finale Jermaine Wattimena met 7-4. 

Bij de heren wisten Rowdy Schoremans, Fabian de Lange en Pascal Swart zich tot de laatste 8 te knokken en werden daarmee de beste Zeeuwen in dit toernooi. De uit Vlissingen afkomstige Karin Krappen strandde helaas in de halve finale. Zij moest het hierin opnemen tegen Sharon Prins, de huidig Europese kampioene. De dames finale ging tussen “Racing Angel” Sharon Prins en Miranda Bakker. Sharon wist moeiteloos met 5-0 van Miranda te winnen en is daarmee de winnaar van het damestoernooi.

De heren finale werd gespeeld tussen Jeramaine Wattimena en Dirk van Duijvenbode, beide actief in de PDC waarin ze in de top 100 staan. Jermaine kwam met 3-0 voor, maar nadat Dirk er goed voor ging staan wist hij zich terug te vechten naar een 4-3 voorsprong. Jermaine wist zich nog wel terug te knokken naar 4-4, maar gemiste dubbels van Jermaine bepaalde daarna het verdere verloop van deze hoogstaande finale. Dirk van Duijvenbode won uiteindelijk met 7-4 de finale. De finales hadden toch een Zeeuws tintje. De podium wedstrijden werden namelijk gecalled door Wybren Tuinstra.

Dankzij de sponsors, vrijwillgers en de spelers was het voor Stichting Darts Zeeland weer mogelijk om een goed toernooi neer te zetten.

Website open Darts Zeeland

Meer darts toernooien RTL 7