Scholen weer begonnen aan nieuw schooljaar

De schoolvakanties zijn weer voorbij en vanaf vandaag zijn de scholen in Zeeland (regio zuid) weer begonnen.

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeel- nemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie 'De scholen zijn weer begonnen' maakt VVN u extra alert op scholieren in het verkeer. Kinderen bewegen daarbij erg onvoorspelbaar, een vreselijk ongeluk is in een onoplettend moment zo gebeurd. Dit soort situaties zijn afschuwelijk voor alle betrokkenen, daarom is het raadzaam om éxtra alert te zijn. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Campagne
U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met 'De scholen zijn weer begonnen'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. De scholen zijn weer begonnen is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Voor het schooljaar 2017-2018 gaat de actie op maandag 28 augustus van start en loopt in elke regio in de eerste week van het nieuwe schooljaar.