Eerste regenboogzebrapad in Zeeland officieel geopend

Op 9 september 2017 zaterdagmiddag opende wethouder Elliott om 17.30 uur tijdens het filmfestival Film by the Sea, het allereerste Regenboogzebrapad van Zeeland in Vlissingen.

Deze kleurrijke oversteekplaats is vlak voor de ingang van bioscoop CineCity aangebracht. Met dit bijzondere zebrapad op een drukke verkeerslocatie wordt aandacht gevraagd voor acceptatie van (LHBT), lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Het Regenboogzebrapad is een initiatief van de gemeente Vlissingen (een meerderheid van de gemeenteraad nam een door D66 ingediende motie aan), CineCity en LHBT Netwerk Zeeland. Ze laten hiermee zien dat ze staan voor diversiteit.

Vlissingen is 1 van de drie regenbooggemeentes in Zeeland Vlissingen, Middelburg en Goes waar jaarlijks de regenboogvlag wordt gehesen in deze gemeentes. “En daarbij willen ook zeggen dat iedereen welkom is in Vlissingen, iedereen mag zichzelf zijn en dat ondersteunen wij en dat uiten wij ook en dat vinden we heel belangrijk”, aldus wethouder Josephine Elliott.

Opening groot succes
De opening was een groot succes dat enigszins werd verstoord door een smakeloze individuele actie. Er stond een persoon in beeld in een zeer plat en schunnig pak dat totaal geen respect had voor de ware boodschap van dit initiatief. LHBT Netwerk Zeeland, de gemeente Vlissingen en CineCity nemen met klem afstand van deze smakeloze actie en betreuren dit incident. Aldus de mededeling op de website van LHBT Netwerk Zeeland.           

Eerste regenboogzebrapad in NL
In 2013 opende Groen Links in Utrecht het eerste regenboogzebrapad in Nederland, daarna werden ook in andere provincies en 30 steden zoals: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Tilburg, Bergen op Zoom etc. regenboogzebrapaden geopend. Ook Zeeland heeft nu dan ook een regenboogzebrapad in Vlissingen sinds 9 september 2017 tegenover de ingang van CineCity XL. 

Lees ook: Vrouw in piemelpak verstoort opening gaybrapad (Telegraaf)

Aanstaande bruid verstoort opening gaybrapad in piemelpak (Omroep Zeeland)

Video

Website LHBT

De Meeste LGBTQ Worden Gecyberpest. Hier Is Hoe Je Online Veilig Blijft
         

Reactie schrijven

Commentaren: 0