Kinderopening ZB Bibliotheek Vlissingen druk bezocht

De nieuwe ZB Bibliotheek Vlissingen opende afgelopen 8 september 2017 voor het eerst haar deuren via de nieuwe locatie aan de Spuikomweg 7 in het pand van CineCity XL. Vanaf deze datum konden bibliotheekleden, bezoekers en andere nieuwsgierigen alvast een kijkje nemen in de nieuwe Bibliotheek. De officiële opening vond plaats op 11 september en vanaf deze datum heet de bibliotheek aan de Spuikomweg officieel ZB-Bibliotheek Vlissingen. Er is voor deze plek gekozen vanwege de link met films en boeken, zegt Esther van den Bosch van de bibliotheek. ''Zo is er een maritieme hoek vanwege de film Michiel de Ruyter. En er zijn themahoekjes naar de films Erik en het Kleine Insectenboek en De Griezelbus speciaal voor kinderen, om ze op een speelse manier aan het lezen te krijgen."

Kinderopening en winnaar boekenpakket
Speciaal voor de kinderen was er woensdagmiddag 13 september een kinderopening via de ZB Bibliotheek Vlissingen, en er was een heel leuk feestprogramma georganiseerd voor deze dag. In het CCXL-Theater speelde deze middag de theatervoorstelling ‘De Waanzinnige Boomhut’ naar het gelijknamige boek van Andy Griffiths en Paul Denton. Sophie (8 jaar) uit Oud Gastel die logeerde bij haar oma, was winnaar van het boekenpakket ‘De Waanzinnige Boomhut’. Het boekenpakket werd overhandigd door Margreet de Haan.   

Sluiting bibliotheek binnenstad
De vlissingse bibliotheek in de binnenstad moest wegens bezuinigen van de gemeente Vlissingen de deuren sluiten met ingang van 17 juli. Van oktober 1999 tot september 2017 was de bibliotheek een onderdeel van het multifunctionele informatiecentrum ’t Spui, in het hart van de Vlissingse binnenstad.

Video