Voorronde NL kampioenschap poker in Café de Concurrent

Vrijdagvond was café de Concurrent in Vlissingen het decor voor de voorronde van het Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP), wat om 19.30 uur begon en vrijdagnacht eindigde rond 01.30 uur. Café de Concurrent was vrijdagavond om- getoverd tot een ware pokerroom waarin de deelnemers in de eerste plaats streden om het beste pokerteam van Vlissingen te worden. Het winnende team mag dan een jaar lang deze titel dragen. Daarnaast maakten ze ook nog kans om kampioen van Nederland te worden. “Dit is het enige pokerkampioenschap voor teams in Nederland en het mooie er aan is dat het zeer toegankelijk (laagdrempelig) is voor de vele amateurpokeraars die ons land rijk is” zegt Mathijs Jonkers, organisator van het Kampioenschap.

Poker
Poker wordt vooral individueel gespeeld, maar in teamverband is het veel gezelliger. Bij het Nederlands Team Kampioenschap Poker hoef je geen ervaren pokerspeler te zijn om mee te doen. Samen met 3 anderen probeer je zoveel mogelijk punten binnen te halen. Elk teamlid speelt 3 sit & go’s. Spelers uit één team zitten niet bij elkaar aan tafel. Aan de hand van de uitslag van de sit & go krijgt een speler een x aantal punten. De punten van de teamleden bij elkaar opgeteld is de teamscore. Een sit & go ronde duurt ongeveer 1,5 uur.

Laagdrempelig toernooi
“Om mee te doen hoef je geen poker koning te zijn. Waar sommige deelnemers al sinds jaar en dag pokeren, spelen anderen het spelletje hier pas voor het eerst! Het NTKP is een evenement dat voor iedereen toegankelijk is. Ondanks de laagdrempeligheid van het Team Kampioenschap, steekt het zeer professioneel in elkaar. De aanwezige toernooidirecteur en aankleding van de ruimte met professionele pokertafels geeft de spelers echt het gevoel dat ze aan een professioneel toernooi in een casino deelnemen.”

“Er wordt niet om geld gespeeld, maar puur om de eer. Pokeren voor prijzen is niet toegestaan binnen de Nederlandse wetgeving. Toch willen we het mooie spel poker naar iedere regio toebrengen en we zijn blij dat pokerenthousiasten uit Vlissingen en omgeving ook mee kunnen doen“.

Het team Cracking Aces heeft vrijdagavond gewonnen
Het team Cracking Aces heeft vrijdagavond gewonnen